Над 1700 военни от Варна чакат за жилища

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:54 / 30.01.2009
706
1758 са картотекираните военнослужещи от Варна с жилищен проблем, научи "Позвънете Новини". Най-многобройни сред нуждаещите се са тричленните семейства. От домове се нуждаят и четири, и петчленни семейства. Морската столица се нарежда на едно от първите места по брой картотекирани, сочи справка на военното министерство. Последното планира да проучи пазара на недвижими имоти, с цел попълване на оборотния жилищен фонд за военнослужещи от Българската армия. Първите обследвания ще се проведат в столицата, Варна и Пловдив.

Все още е рано да се каже колко жилища ще бъдат закупени в отделните градове, казаха от пресцентъра на ведомството. От там допълниха, че приоритетно ще се търсят апартаменти с квадратура 60-80 кв. м, тъй като броят на нуждаещите се тричленни семейства в страната е най-голям. При проучванията ще се вземат предвид и мястото, цената, качеството на изпълнение, инфраструктурата и транспортните връзки. Първоначално ще се закупуват жилища в завършен вид с издадено разрешение за ползване на сградата. Друг водещ критерий е да са ситуирани по възможност в един и същ жилищен комплекс, блок или вход, с цел улесняване работата по бъдещата им поддръжка като сграден фонд, режийни и обслужване.

Проучванията ще се провеждат от Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната". Сформирана е и 15-членна комисия от военнослужещи, която ще защитава интереса на преките ползватели на бъдещия ведомствен фонд. Тя ще има правото да извършва огледи на място, както и да дава писмени становища и предложения за одобрените от нея имоти. От Министерството на отбраната планират до края на мандата на правителството да похарчат 24 млн. лева за попълване на жилищния фонд.

Източник: в. "Позвънете"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).