Над 180 деца писаха за морето

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:24 / 21.11.2008
943
Две първи, две втори и две трети награди реши да присъди журито на националния литературен конкурс "Морето, морето, морето" в раздела поезия. Заслуги за това имат участниците във възрастовата група I - VII клас. Интересът от тяхна страна беше много голям, заяви председателят на журито Станислав Пенев, който е и член на Съюза на писателите. Освен това оценяващите ще раздадат вместо две четири поощрителни награди.

Над 180 деца от 30 населени места в страната са взели участие в третото издание на националния конкурс, чийто организатор е варненският Общински детски комплекс (ОДК). Те са имали възможност да се изявят и в жанра проза, уточниха организаторите. Около 200 деца пък са решили да споделят какво мислят за морето чрез компютърна рисунка, като най-многобройни са били участниците от V до VIII клас (170 деца). Съпътстващият конкурс се провежда за втора поредна година по инициатива на школата "Компютърен свят" към ОДК. Наградите заминават за Враца, Елена, Каварна, Добрич, Шумен, Дулово, Мизия. Достойно са се представили и варненските деца, казаха организаторите от школа "Компютърен свят". Конкурсът вече се утвърждава, коментира Станислав Пенев. Той допълни, че има градове със специално отношение към него. Планираме в бъдеще да издадем и сборник, който да е посветен на темата за морето, каза още Пенев.

Източник: в. "Позвънете Новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).