Над 190 наблюдения са направили доброволци в изследване на работата на варненската полиция

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:59 / 17.12.2008
522
Над 190 посещения от доброволци е имало в Областната дирекция на полицията във Варна по проект "Гражданско наблюдение в полицията - идеология, цели, методология". Това съобщиха на пресконференция представители на "SOS семейства в риск" и на полицията в града. Реализираните през отчетния период наблюдения са направени в различно време от гражданските наблюдатели, като най-много проверки е имало във Второ РПУ - около 30. Изводите, направени в рамките на проекта, са свързани най-вече с доброто отношение на служителите на реда към арестантите. Голяма част от задържаните определят отношението към себе си като професионално и любезно. Отчетени са и някои основни проблеми, сред които своевременното осигуряване на преводач за задържаните лица, които не говорят български език.

По думи на комисар Алекси Христов, проблемът се корени в липсата на ясен механизъм и подзаконова регламентация за това как да става назначаването на преводачите за целите на полицията. Проблемно остава и своевременното осигуряване на служебна адвокатска защита. Комисар Христов коментира, че често служебните защитници отказват случаите, защото се намират извън града или поради други посочени от тях причини. Недостатъци има и по отношение на базата, както и на температурата в помещенията за задържане на заподозяните лица. По закон тя трябва да е около 18 градуса, но често това е невъзможно за постигане, коментира още специалистът.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).