Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 2000 варненци се обявиха против освобождаването на ОбС
Автор: Екип Varna24.bg 14:36 / 02.04.2013Коментари (1)812
© Varna24.bg
Над 2000 варненци се обявиха против предсрочното прекратяване на правомощията на Общинския съвет. Това съобщи Красимир Жейнов, един от протестиращите във Вана. Декларацията, която е разпространена до медиите и е подкрепена от над 2000 души, е озаглавена "Не на хаоса и екстремистките искания, съпроводени от екстремистки действия за сваляне на варненския общински съвет".

В нея се посочва, че повече от месец Общинският съвет - Варна преговаря с недоволните от досегашното управление на морската ни столица. В поредица от съвместни работни и опознавателни заседания общинските съветници, представящи целия политически спектър в общинския съвет, както и граждани от Отворения обществен съвет на протестиращите граждани на Варна - "Варна за варненци", "Варненци за Варна", са започнали разглеждането и дебатите по изключително широк кръг от въпроси, касаещи активното масирано навлизане на гражданското общество в процесите на управление на общинските дела. "Разумните и разумно формулираните от страна на протестиращите граждани искания и предложения срещнаха необходимото разбиране и позитивна нагласа за решаване от страна на местните парламентаристи. Резултатите от положените съвместни усилия за решаване на очерталите се по време на непрекъснатите преговори и работни срещи аспекти на управленската криза в нашия град се усетиха на първото пленарно заседание на варненския общински съвет, провело се на 27 март. На него варненските граждани видяха , че общинския съвет е отворен и работи, при това въпреки кресливата риторика на вероятно платени професионално "протестиращи ", поставили си за задача да провалят заседанието на съвета, видяха как, използвайки умело и разумно законовите демократични процедури, може реално да се повлияе на вземането на необходимите, съобразени с политическата реалност на момента общински управленчески решения", се посочва в декларацията.

Според Красимир Жейнов, вземането на решенията на сесията са резултат не само от предварителната работа на групата за натиск от страна на гражданите в общинските комисии, а произтичат и от възможността самите граждани пряко и непосредствено в самата зала да поставят своите питания.

"Това безспорно са завоевания на пробудилото се гражданско общество, първите необходими стъпки, извървени заедно от управляващите и гражданите на Варна по пътя на реалната гражданска демокрация. Именно затова будят недоумение разгорещените, неконструктивни и изпразнени от каквато и да е аргументация призиви за незабавната оставка на целия общински съвет, форматирани като подписка на т.нар. Местна гражданска инициатива за предсрочно прекратяване на правомощията на Общинския съвет. В нея гражданите на Варна се призовават да положат подписите си под тази инициатива, както и да дадат съгласието си хей така, между другото, личните им данни да бъдат обработвани, което буди основателни въпроси за политическата коректност на инициаторите на подписката. Граждани на Варна, протестиращи, Вие вече решихте кой и как да ви представлява в протичащите и в момента разговори и преговори с Общинския съвет на Варна. Не давайте и минимален шанс вашето извоювано с толкова борба и надежди представителство да бъде дискредитирано, омаловажено и подменено от шепа хора с користни лични интереси, властови амбиции и финансов капацитет, хилядократно несъпоставим с вашия житейски и социален статус. Нека тази т.нар. Местна гражданска инициатива си остане само и единствено инициатива на тези, които желаят и провокират организиран хаос, напрежение и неадекватно, несъобразено с настоящия политически момент модел и начин на управление на морския ни град", пише още в декларацията.

Източник: Радио "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 02.04.2013 г.
0
 
 
2000 ТИМ-аджии при Павлов!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Новак Джокович идва в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (457) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1719) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: