Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 24 000 издадени свидетелства за съдимост във Варна от началото на годината
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 28.05.2013Коментари (0)874
© Varna24.bg
Традиционното преди началото на активния летен сезон се увеличава натовареността на бюро "Съдимост" при Районния съд във Варна. Все повече граждани в последните няколко седмици подават заявления за издаване на свидетелства за съдимост. Напоследък средно на ден в бюрото се издават по над 400 свидетелства и справки за съдимост. Само във вчерашния ден изпратените искания за издаване на свидетелства за съдимост за граждани от друг съдебен район са над 130 броя. Общо от началото на годината до днешния ден издадените свидетелства за съдимост са над 24 000.

По този повод пресслужбата на съда напомня, че звеното работи с непрекъснато работно време - всеки делничен ден от 8,30 до 17 часа. Новост за притежателите на електронен подпис с чисто съдебно минало е възможността да си извадят свидетелство за съдимост по електронен път срещу такса от 3 лева, без да е необходимо да посещават специализираните бюра в страната. Процедурата и условията за издаване на електронно свидетелство за съдимост са подробно описани на страницата на Министерство на правосъдието. Достъп до модула може да се осъществи и посредством директен линк от интернет-страницата на Районен съд - Варна.

Информация за стандартната процедура, необходимите документи и заявление по образец за издаване на свидетелство за съдимост за потребители, които не разполагат с електронен подпис, също могат да бъдат намерени на интернет-страницата на Районния съд www.vrs.bg В улеснение на гражданите от тази година държавната такса от 5 лв. за услугата, може да бъде заплатена на място, чрез пос-терминално устройство в бюро "Съдимост". В случай на плащане по банков път - таксата трябва да бъде предварително внесена по сметка на ВРС. Добре е да се знае, че документи за издаване на свидетелство за съдимост във Варна, освен в бюро "Съдимост" при Районния съд, могат да бъдат подадени и в информационния център на бул. "Съборни" /срещу сградата на Стоматологията/.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: