Над 24 тона отпадъци са почистени от дерета във Варна след септемврийското бедствие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:53
484
Над 24 тона отпадъци, сред които паднали дървета, клони, строителни материали и земни маси, са извадени от четири дерета в район "Приморски“ във Варна вследствие на бедствието през септември. Деретата Кемер дере, Франга дере, Кайнак дере и Шокъровият канал бяха сериозно засегнати, като само от Шокъровия канал са изнесени над 17 тона наноси. От деретата са почистени и битови отпадъци, нерегламентирано изхвърлени материали, листна маса и пясъчни натрупвания. Това обявиха от дирекция "Екология и опазване на околната среда".  

Освен това, утайникът на Шокъровия канал беше изцяло почистен, а от морето със специална водолазна техника бе извадена старата решетка, отнесена при бедствието. На нейно място е поставена нова, за да се възстанови нормалното функциониране на канализацията.

Тези дейности са част от мащабната кампания за възстановяване на градската инфраструктура след проливните дъждове миналия месец.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна показа нощни кадри от ремонтите в града
Кметът на Варна с важна информация, всички трябва да се запознаят...
Времето утре ще бъде слънчево във Варна
Лицата на български личности се появиха по колоните на Аспарухови...
Посетителите на варненския зоопарк ще се радват на ново африканск...
Все повече са непълнолетните във Варна искат да започнат работа


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).