Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 300 гости на приема по случай националния празник на Франция във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:43 / 14.07.2011Коментари (0)1290
© Varna24.bg
Над 300 гости присъстваха на тържествения прием по случай националния празник на Република Франция. По традиция той се проведе в двора на Археологическия музей във Варна.

Близо час Негово превъзходителство, господин Филип Отие, посланик на Република Франция, Почетният консул на Франция във Варна, Недялко Неделчев и Президентът на Алианс франсез -Варна, Валентин Спасов приемаха поздравления по случай празника от официалните гости в лицето на Кирил Йорданов - кмет на Община Варна, районните кметове на града, директорите на финансови и културни институции, партньорите, спонсорите и разбира се от многобройната франкофонска общност на Варна.

В словото си Отие е поздравил всички гости и е изразил своята огромна благодарност към екипа на Франкофонски център-Варна в лицето на Сесил Фистеберг - аташе по сътрудничеството в областта на френския език и колегите от Алианс франсез - Варна за усилията и всеотдайната им дейност за разпространението на френския език и култура в нашия град.

Думи на благодарност са отправени към всички френски инвеститори във Варна за неоценимата им помощ и подкрепа в реализирането на проектите в многообразната програма на Франкофонски център-Варна.

Филип Отие е благодарил на местната общинска власт за доброто партньорство по пътя в утвърждаване на европейските норми на сътрудничество и развитие.

Валентин Спасов - Президент на Алианс франсез - Варна е връчил традиционните годишни награди на Алианса за принос в развитието на франкофонията в нашия град. Галин Горнев е спечелил от томболата, организирана по време на седмицата на френското кино във Варна през м. юни, модул за краткосрочно обучение по френски език в Алианс франсез -Варна. Мартин Илиев е получил награда за най - добре представил се кандидат на изпитите в юнската сесия на DELF/ DALF .

Голямата годишна награда на Алианс франсез - Варна за принос в развитието на франкофонията във Варна е връчена на Сесил Фистеберг - аташе по сътрудничеството в областта на френския език към Френски институт - България, представителство Варна.

Организираният празничен коктейл е бил подготвен от четиримата френски готвача от Департамент Нор и от трите варненски ресторанта-партньори в организирането на първата по рода си Седмица на френската гастрономия -13-18 юли 2011г.

Източник: Днес +









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: