Над 300 полицая ангажирани в охраната на изборните секции във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:12 / 30.10.2011
1131
Над 300 полицейски служители са ангажирани във Варненска област за осигуряване на нормалното провеждане на балотажите за президент и вицепрезидент на републиката и за кметове. Това съобщи комисар Димитър Димитров, директор на Областна дирекция на МВР - Варна.

Полицейските служители застъпват на смяна от 07,00 часа до края на изборния ден. В охраната са ангажирани служители от Областната дирекция на МВР - Варна, служители от аерогарата, от Гранична полиция "Морска граница", от "Транспортна полиция" и стажанти от Полицейското училище.

Допълнително ангажирани са още 19 служители, обособени в мобилни групи за реагиране на сигнали за нарушения и престъпления, свързани с изборния процес. По линия на български документи за самоличност работят 10 служители, които ще осигурят издаването на удостоверения за гласуване на хората, които нямат или са с изтекли лични документи. Още 17 са ангажираните дежурни в Районните полицейски управления в областта. 630 са избирателни секции в областта. Всички избирателни секции са под физическа охрана.
От МВР информират, че в изборното помещение няма да се допускат хора с "поведение, накърняващо добрите нрави, въоръжени и хора, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите". В непосредствена близост до изборните места не се допуска паркирането на автомобили и оставянето на вещи без надзор. Съгласно Изборния кодекс не се допуска поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването. Забранена е и предизборна агитация в деня на изборите.

От МВР посочват още, че купуването и продаването на гласове е престъпление срещу упражняването на вота на гражданите. Сигнали за такива случаи трябва да бъдат съобщавани в съответното районно управление на полицията или полицейските служители намиращи се в близост до изборните места.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).