Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Над 40 млади варненци опознават подводния свят на Черно море
Автор: Екип Varna24.bg 11:35 / 30.07.2024Коментари (0)1237
©
Над 40 деца и младежи от Варна ще опознаят отблизо подводния свят на Черно море това лято. Заедно с професионални инструктори по гмуркане от Морски клуб "Приятели на морето“ те ще се научат да се гмуркат, ще обследват и фото документират крайбрежните морски екосистеми, ще вземат проби от дъното край дивите плажове и ще анализират степента на замърсяване. Всичко това е част от проекта "Живият свят на Черно море“ – един от финалистите в деветото издание на Vivacom Регионален грант. Целта е чрез атрактивни дейности децата и младежите да се запознаят с морската флора и фауна в Черно море и начините за тяхното опазване.

"Черно море е много по-интересно, отколкото повечето хора могат да си представят. Около 2500 различни вида животни обитават водите му, като освен миди, стриди и мекотели, в него можем да открием и красиви дребни риби, морски змии, делфини и дори акули. За съжаление наблюдаваме редица екологични проблеми в нашето море, където са документирани близо 450 места със струпвания на пластмаса. Целта ни с проекта е да достигнем до подрастващите и техните семейства и да възпитаме у тях активна позиция към опазването на морската флора и фауна“, сподели Дарина Иванова, заместник-председател на Морски клуб "Приятели на морето“.

Участниците ще преминат и през теоретични обучения, на които ще се запознаят с характерните представители на черноморската флора и фауна, с източниците на замърсяване в крайбрежните зони и с основните мерки за опазване на чистотата на морето. Дейностите по проекта ще се реализират до края на октомври по Северното черноморско крайбрежие, в районите на Варна, Каварна, Шабла и Тюленово.

"Изключително интересен проект, който вярваме, че ще събуди интереса и любопитството у децата към подводния свят. Поздравявам Морски клуб "Приятели на морето“ за страхотните активности“, коментира Елица Георгиева, директор Корпоративни комуникации във Vivacom.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Световна черна хроника
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Бюджет 2025
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: