Над 70 случая на непълнолетни родилки във Варна от началото на годината

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:07 / 14.11.2012
502
Над 70 са случаите на непълнолетни родилки във Варна от началото на годината. Това каза Ана Конукова началник отдел "Закрила на детето" към дирекция "Социално подпомагане"-Варна. Тя посочи, че над 90% от момичетата са от ромски произход, а по-голямата част от момичетата са на възраст от 16 до 18 години. 2/3 от непълнолетните родилки са от региона на Варна, а само 1/3 са от града.

Конукова посочи, че случаите на момичета, които са станали майки на по-ниска възраст са действително големи изключения, като посочи, че тя лично се сеща за 1 или 2 такива случая, за момичета на възраст около 14 години.

"Нямаме такива случаи на драстично ниска възраст на забременяване. Началникът на отдел "Закрила на детето" допълни, че наскоро специалисти от дирекцията са работили по случай при който 14-годишно момиче е било бременно, но там родителите на бременната са изразили готовност да се грижат за бебето.

"Момичето е от български произход, като тя и родителите й осъзнават, че отглеждането на едно бебе е голяма отговорност, но са готови да се грижат за него", каза още Анна Конукова.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).