Надзиратели от Варненския затвор пиха кафе и чай без захар в знак на протест

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:59 / 04.07.2013
826
Надзиратели от Варненския затвор пиха по една студена вода, кафе и чай без захар в знак на протест срещу ниското заплащане и лошите условия на труд в затвора. В мирния протест се включиха около 30 надзиратели от общо 70 тъй като останали в момента са на работа.

Николай Тонев, който е командир на отделение представи исканията на надзирателите във Варненският затвор. Те искат професията им да стане от защитените, тъй като рисковете по време на работа са големи. Надзирателите искат още подобряване на условията на труд, които към този момент са крайно нетърпими. Надзирателите посочиха, че заплащането им е изключително ниско и не е променяно от 2008 година. То е най-ниско в сферата на отдел "Сигурност" в страната.

Надзирателите искат още порционът за храна да се заплаща не по 60, а по 120 лв. като е при полицейските служители. Николай Тонев посочи още, че надзирателите във Варненския затвор са малко и има нужда от нови попълнения.

Той посочи, че в едно отделение трябва да има около 24 надзиратели, а към момента те са около 16 - 18. Надзирателите искат още да се върне 24-часовата смяна на работа, тъй като 12-часовия сменен режим отежнява финансово служителите защото има такива, които пътуват на разстояние над 50 км до работното си място. Средното заплащане на надзирателите е около 600 лв., а извънредния труд до скоро не се е заплащал.

Надзирателите във Варненския затвор са около 70 души, а затворниците са около 600 и на един надзирател се пада. Исканията на варненските надзиратели са представени от Главна дирекция на синдикатите. На 27 юли предстои национален протест, в който варненските надзиратели също ще се включат.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).