Нагли изнудвачи въртят частна "синя зона" във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
09:51 / 18.06.2013
980
Изпечените мошеници, които от години въртят частна "синя зона" под носа на общината, продължават да разиграват органите на реда. Дори след множество жалби и сигнали от страна на потърпевши наглата схема отново се разиграва зад бившата сладкарница "Черноморец" на бул. "Осми приморски полк" 55.

Рекетьорът е стар познайник на полицията - Тодор Игнатов, от варненското село Каменар. Той неведнъж е заплашвал хората в района, които се осмелявали да му се опълчат, като ги засипвал със закани за убийство, псувни и всевъзможни други обиди. Върти паркинга край блока недалеч от общината с чиновническо работно време - от 9 до 17 ч. Обикновено му помага млада ромка от същото село. Тя причаква шофьори, които изобщо не подозират, че им искат пари, за да спрат колите си на безплатен паркинг. "Таксата" най-често е 1 - 2 лв., така че мнозина са склонни да я платят, за да си нямат разправии или да не се страхуват как ще намерят автомобила си, щом се върнат на паркинга.

Преди година проблемът стигна дори до комисията по обществен ред и сигурност към местния парламент. Тогава от полицията съобщиха, че многократно са задържали мошениците, но изпратените в прокуратурата преписки за образуване на досъдебно производство за просия оставали без отговор. За да създадат условия за ограничаване на безобразията, съветниците инициираха промени в Наредбата за обществения ред. Те предвиждаха забрана за просията, която "създава затруднение на гражданите и гостите на града", като гласуваха глоба в размер 50 лв. По всичко обаче личи, че нито санкциите, нито полицията или общинските контролни органи плашат изнудвачите.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).