Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наградиха бизнес проекти на варненски студенти
Автор: Екип Varna24.bg 12:35 / 19.12.2023Коментари (0)853
©
Областният информационен център - Варна бе домакин на студентски конкурс за най-добре изготвен предприемачески бизнес план. Свои разработки представиха студенти от III и IV курс от специалностите "Аграрен бизнес“ и "Икономика и търговия“ в Икономическия университет в морската столица. В надпреварата се включи и възпитаник на Техническия университет.

Най-добрите проекти избра жури в състав д-р Виктория Николова – управител на ОИЦ-Варна, доц. д-р Гергана Славова от катедра "Аграрна икономика“ в ИУ-Варна, Юри Зарев - координатор на варненския офис на Национална служба "Съвети в земеделието“, и доц. д-р Ралица Жекова - изпълнителен директор на Регионалната агенция за предприемачество и иновации-Варна.

Първо място в конкурса спечели Калина Стоянова със своя проект за изграждане на екопарк "Приста“ в Русе, който да предлага атрактивна зона за отдих в естествена среда, панорамни площадки и детски кътове, ботанически алеи и беседки. За целта ще бъдат използвани екологични материали, а дизайнът ще бъде иновативен. Финансиране ще се търси по линия на европейските фондове.

Второто място бе за Джансу Мехмедамин, която впечатли журито с идеята си да създаде предприятие за сушене на сини сливи с орехи до село Браничево. То ще разчита на собствено биологично производство на плодовете, като фирмата разполага с 18 декара овощни градини със сливи от сортовете "Чачанска лепотица“ и "Стенлей“. В бизнес плана е заложено закупуването или наемането на помещение за преработка на реколтата и нужното оборудване. За разработване и надграждане на дейността ще се търсят възможности за работа по европейски проекти.

Велин Хасанов зае третото място. Той представи бизнес план на транспортна фирма "Фючър Лоджистик“ ЕООД, чиято основна дейност е свързана със сухопътен превоз на товари. Освен с логистичен център, базиран във Варна, тя ще разполага и с офис помещения в София и Русе.

Всички студенти бяха наградени от д-р Виктория Николова. Освен сертификати за участието си в конкурса, те получиха и рекламни материали на ОИЦ-Варна, научи Varna24.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Водна криза
Сътресения в БСП и избор на нов председател
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: