Наградиха спасителите на туристите от украинския автобус

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:26 / 18.07.2011
1306
Спасителите, които се отзоваха на помощ на пътниците от катастрофиралия украински автобус, бяха удостоени с отличие навръх професионалния празник на служителите от "Гражданска защита". Звеното за аварийно-спасителни дейности към Областната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението днес организира демонстрации пред Двореца на културата и спорта.

На официална церемония преди това бяха наградени старши инспектор Стойчо Атанасов, главен спасител Симеон Стоянов и старши спасителите Крум Димитров, Живко Атанасов, Антон Златев, Румен Янков и Данаил Иванов. Всички те са участвали в спасителната операция на 6 юли, когато украински автобус, превозващ 43-ма туристи, се обърна на 3 км от Варна.

"Това безспорно е тай-тежката операция от началото на годината, тъй като паниката бе много голяма, а информацията - доста противоречива в първите 15 минути. Заради първоначалните съмнения, че има пострадали и извън автобуса, се наложи да претърсваме района", разказа комисар Тихомир Тотев, шеф на пожарната във Варна, под чиято шапка вече е и групата за спасителни дейности.

Преди инцидента с рейса, варненските спасители се притекли на помощ и на пострадалите при друга тежка катастрофа. "Алармираха ни за обърнат на магистралата румънски автомобил, а щом стигнахме на мястото, колите се оказаха три", спомнят си героите от фаталния ден. "Нямаме право да изнасяме служебна информация", обясниха обаче те, мотивирайки лаконичните си отговори и нежеланието си да застанат пред микрофоните на репортерите.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)

Още по темата (5):
07.07.2011 Шофьорът на украинския автобус на съд за причиняване на смърт по непредпазливост
07.07.2011 Детето на загиналата украинка в тежко състояние, предстои му операция
07.07.2011 Украинските власти се погрижиха за пострадалите в катастрофата туристи
07.07.2011 Повдигат обвинения срещу двамата шофьори на украинския автобус
07.07.2011 Тежка катастрофа на украински автобус на пътя Бургас-Варна, отне живота на една жена
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).