Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наградиха варненски педагози на конкурс за извънкласни и извънучилищни дейности
Автор: Екип Varna24.bg 17:29 / 25.04.2010Коментари (0)714
педагози, работещи в извънкласни и извънучилищни дейности "Учител, ученик, родител - ЗАЕДНО. Конкурсът се организира от Международна фестивална програма "Приятели на България" и Синдиката на българските учители, със съдействието на Министерство на образованието, младежта и науката.

В творческата надпревара взеха участие 127 педагози, ръководители на състави и школи, работещи в училища, читалища, общински детски комплекси и др.

Наред с участниците от всички области на България своя опит споделиха и шест учителки от Първо Българско Неделно училище „Свети Иван Рилски", Хатива, Испания.

Комисия, включваща представители на МОМН, Програма "Приятели на България", Синдиката на българските учители и Националния дворец на децата оцени получените писмени разработки и определи победителите в четирите категории.

Трима варненци са отличени в конкурса. Първа награда в категория Извънкласна дейност - грамота и премия от 1 000 лв получава Николай Докторов, описал своя опит в обучението по кавал в ОУ „Антон Страшимиров". С втора награда за работа с деца със специални образователни потребности - грамота и парична премия от 500 лв е отличена Кичка Христова, учител народно пеене в СОУ за ДНЗ „Проф. Иван Шишманов". МФПДТ "Приятели на България" награждава с грамота и публикация в сборник "Добри практики за работа с деца" Екатерина Маринова - Асоциация Дом за всеки, личен асистент на деца с увреждания, които посещават масово училище.

Наградният фонд от 6 000 лв. се осигурава от МФПДТ "Приятели на България". Специални награди в четирите категории връчва и СБУ.

В третото издание на конкурса организаторите получиха подкрепа от осем държавни институции, които също ще връчат грамоти и паметни предметни награди. Това са Мнистерство на образованието, младежта и науката; Министерство на културата; Държавната агенция за българите в чужбина; Областните управители на Софийска област, София /град/ и Добрич, Столична библиотека и Националния дворец на децата.

Всички участници в конкурса "Учител, ученик, родител - ЗАЕДНО" и представители на институциите, които го организират и подкрепят ще се запознаят с добрите практики за работа визвънкласна и извънучилищна дейност по време на семинар в КК Албена, който ще се проведе от 13 до 16 юли 2010. По време на тази станала традиционна работна среща ще бъдат връчени наградите и ще бъде представен сборник "Добри практики за работа с деца", издаван от Програма "Приятели на България".

Източник: dnesplus.com









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Природни стихии
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Процедурата за избор на нов главен прокурор
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: