Най-кратко управлявалият временен кмет на Варна предложил ново строителство на Златните

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:29 / 30.07.2013
958
Предложение за приемане на нов подробен план за застрояване на хотелски комплекс в Златни пясъци ще разгледат на заседание съветниците от архитектурната комисия към Общинския съвет - Варна. Според предоставените публично материали новото място за отдих в комплекса ще порасне с 1/3 спрямо предишния изготвен за него ПУП, който е от 2011 г. Така хотелът ще има капацитет не 100, а 150 легла.

Интересното в случая е, че предложението за този план за ново застрояване в Златни пясъци е внесено от арх. Димитър Николов, най-кратко управлявалия временен кмет на Варна от тримата такива, изредили се на стола на Кирил Йорданов преди частичните избори. Предложението за "порастването" на хотела е направено на 14 май, или два дни преди Административният съд - Варна, да отмени избирането за поста. Като цяло представителят на ГЕРБ, който по-рано беше заместник на Кирил Йорданов, беше временен кмет само за 17 дни. Те обаче бяха достатъчни на арх. Николов да обяви, че смята да върне някогашните правомощия на архитектите по райони. Според някои обаче именно те са виновни за повечето строителни и архитектурни небивалици във Варна, както и за абсурди като събарянето на архитектурния паметник, станал известен като Картофената къща.

Само съветниците могат да преценят дали да подкрепят или да отхвърлят плана за новия хотелски комплекс в Златни пясъци. Кметът на Варна Иван Портних заяви категорично, че няма да изтегля предложения, внесени до местния парламент от неговите временни предшественици. Той коментира, че те са имали всички правомощия да ги направят, а съветът да ги уважи или отхвърли.

Източник: в."Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).