Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Най-многолюдният варненски район празнува, кани варненци на концерт
Автор: Пламена Николова 08:56 / 04.06.2019Коментари (0)2776
©
Най-многолюдният и най-големият по територия район на Варна, "Приморски", ще подари за седми път на жители, приятели и гости, концерт по повод своя празник на 10 юни.

През последната една година районът продължи динамично да променя облика си. Факт са редица инфраструктурни обекти – бул. "Левски", бул."Цар Борис Трети", ул. "Капитан Рончевски", част от ул. "Студентска", част от бул. "Осми Приморски полк". 

 

Със средства от оперативна програма "Региони в растеж 2014 – 2020“ беше обновен и подобрена енергийната ефективност  на сградния фонд на Средно училище "Найден Геров“ и филиала на Детска градина "Ян Бибиян",в процес на изпълнение са ремонтните дейности в  Оосновно училище "Стефан Караджа“.  Тази година ще отвори врати новата сграда на Детска градина “Иглика" във "Виница". 

Бяха изградени 3 нови площадки за игра на открито.В допълнение, в годината, в която Варна е Европейска столица на спорта, в района ще бъдат открити спортен комплекс на ул. "Студентска" и Парк със спортни съоръжения за занимания на открито на ул. "Албатрос" в кв. "Виница".

Жителите и гостите на "Приморски" и тази година ще се радват не само на добре поддържана но и постоянно обновявана зелена система. Близо 300 са новозасадените дървета и повече от 6000 нискостеблените храсти с укрепващо и декоративно предназначение. Двойно повече са зацветените площи – през 2019 - та те ще достигнат 3000 квадратни метра. 

Постигнатото и постоянната работа за по-добро взаимодействие между граждани, администрация и различни обществени и държавни институции спомагат не само за разбиране на проблемите, но и за тяхното решаване.

И на 10 юни сред неповторимата атмосфера на Летния театър нека заедно съпреживеем празника на Район "Приморски" като се насладим на  изпълненията на:  Представителния духов оркестър на Военноморските сили на Република България, Гайдарския  оркестър "Диньо Маринов“ при Народно читалище "Васил Левски – 1945“, народната певица Иванка Друмева, младото певческо дарование София Иванова и артист солиста на Варненската опера Арсений Арсов, Сборната балетна формация  при Националното училище по изкуствата  "Добри Христов“ – Варна, Детския фолклорен ансамбъл "Българче" при Общински детски комплекс,  Фолклорния ансамбъл "Варна“, Детското шлагерно студио "ДА" и специалния гост Орлин Павлов, съобщават организаторите.

Вход свободен!

 

 









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Природни стихии
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Метро 2021
Катастрофи в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: