Най-после: Дават старт на ремонт, който варненци чакат от много време

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:40 / 18.09.2024
5032
До края на месец септември Община Варна обявява обществена поръчка за инженеринг на реконструкцията на ул. "Александър Стамболийски“. Тя преминава през кв. "Чайка“ и свързва булевардите "Васил Левски“ и "Княз Борис I“. Общата площ на обекта е 27 хил. кв. м, като се планира той да струва около 11 млн. лв.

Проектът предвижда благоустрояване на улицата с дължина около 520 м. Ще се изградят нови паркоместа, нова настилка, тротоари, достъпна градска среда, велосипедна инфраструктура, стоянки за споделени велосипеди и др. Предвижда се изграждане на зони за отдих и две фитнес площадки на открито, достъпни за хора с увреждания, детска зона, беседка, комбинирани детски съоръжения и зона за разнообразни игри. Площадките и зоните за деца и спорт ще бъдат благоустроени и озеленени.

Входно-изходните кръстовища ще претърпят промени, като се изгради кръгово движение и се подобри транспортният поток. Подмяна на улично осветление, обновяване на ландшафта по пешеходната зона и предблоковите пространства са също елементи от проекта. Тъй като улицата е близо до стадиона, се предвижда изграждане на площадно пространство със символична арка, поставена в тревен кръг и музикален фонтан с диаметър 6 метра.

Ще има и нова ВиК мрежа, отводнителни съоръжения, ново улично осветление, подмяна на кабелни трасета и поставяне на видеонаблюдение по цялата улица. В южната част на пешеходната зона ще се изгради площад на цветята с централна цветна композиция.

Проектът се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Варна може да получи до 100 млн. лв. Две седмици преди да започне реконструкцията, Община Варна ще информира гражданите за временната организация на движенето, която ще се въведе.

Виж коментарите (0)

Още по темата (209):
19.09.2024 Най-после: Стартира ремонт на старина, която ще стане модерен артцентър във Варна
18.09.2024 Временно затварят част от натоварена улица във Варна
17.09.2024 Жителите на "Пчелина" се срещат с кмета Коцев
16.09.2024 Варненско училище се похвали с уникална визия за новата учебна година
16.09.2024 126-годишна сграда във Варненско прекрачи в ХХI век
12.09.2024 Варненци готвят блокада!
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).