Най-сетне! Община Варна получи от държавата управлението на нещо много важно

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:39 / 02.04.2024
3511
Министерският съвет предоставя за управление на Община Варна Младежката площадка в Морската градина. Имотът е публична държавна собственост и представлява терен с площ 1 590 кв. м и три сгради в него.

Още през януари тази година кметът Благомир Коцев обяви, че екипът му подготвя документи, с които иска от държавата достъп и впоследствие право на управление на имота, на който преди години функционираха нощни заведения. Към мястото вече два пъти са предявявани претенции от страна на предходната общинска администрация, но това не е дало резултат.

Към настоящия момент Младежката площадка е в окаяно състояние. Намеренията на Община Варна са да превърне мястото в кът за отдих, социални контакти и забавления на гражданите и гостите на града, като преди това бъде извършен основен ремонт на сградите и прилежащото пространство.

Общината планира да предостави свободен достъп за граждани след ремонта и безплатен вход за посетители за всички мероприятия, организирани на територията на Младежката площадка във Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).