Най-възрастната жена във Варна става на 109 години

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
08:43 / 22.08.2011
5397
Достолепните 109 години ще навърши днес най-възрастната жена във Варна - Велика Събева. По традиция столетницата ще получи поздравления от представители на районната администрация, които ще я посетят в дома й в кв. "Владиславово".

Баба Велика е родена през 1902 г. в русенското село Табачка, където е и работила в селското стопанство. Първите петдесет години от живота си е прекарала в родното си село, но впоследствие се е преместила и е заживяла при едно от децата си в Русе. От 10 години е жител на варненския квартал "Владиславово".

Отгледала е четири деца и петима внуци. Вече има много правнуци, дори и праправнуци.

Столетницата почти не излиза навън, редовно обаче гласува на избори. Философията й е, че от труд и мъка не се умира. Тайната на нейното дълголетие се крие в това, че към всяко ядене добавя люто и туршия.

Баба Велика е само с 2 години "по-млада" от най-възрастния българин, който живее в София и тази година чукна 111 години. Данните от националното преброяване сочат, че в страната има 238 души, надхвърлили век. Във Варненска област столетниците са 16.

Източник: Дарик


Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Варна:
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).