Наказаха шофьор, решил да раздаде ударно правосъдие във Варна

Автор: Стоян Маджиров
Коментари (2)
14:22 / 19.12.2019
2392
Осъдителна присъда постанови Районен съд – Варна за причиняване на телесна повреда. Съдът призна за виновен 31-годишния подсъдим и го осъди на една година лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание бе отложено с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал на 16 май миналата година. Подсъдимият закарал с автомобила си свои близки да пазаруват от магазини в района на пазара, като спрял на улица "Дрин“ и останал да ги изчаква вътре в колата. Спътниците му пресекли неправилно улицата, на необозначено като пешеходна пътека място, поради което друг водач със служебен автомобил подал предупредителен звуков сигнал с клаксона. Подсъдимият решил да последва другия шофьор и да се саморазправи с него. На следващото кръстовище на ул. "Дрин“ с бул. "Вл. Варненчик“, при изчакване на червен светофар, той приближил и отворил рязко шофьорската врата на служебния автомобил пред него, като без предупреждение нанесъл няколко удара с юмрук на водача му. В резултат на това подсъдимият причинил средна телесна повреда, изразяваща се в счупване на носните кости, с последвало стеснение и изкривяване на носната преграда, обусловило постоянно разстройство на здравето на пострадалия.

31-годишният подсъдим е с чисто съдебно минало. Той бе осъден да заплати на пострадалия гражданския ищец по делото обезщетение от 4000 лева за причинените му неимуществени вреди. В негова тежест са още държавната такса върху уважения граждански иск и сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Варна:
Избраха новата Miss Globe Bulgaria на церемония във Варна
Проблемът с изборите във Варна остава нерешен
Това е изборът на Варна: Вижте името на новия рис в Зоологическат...
Отново! Огромен клон падна върху детска площадка във Варна
Синоптиците от НИМХ казаха дали ще става за плаж в неделя
Варненец е шампион на Международната олимпиада по информатика в Е...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).