Наказание под минимума за грабеж при условията на опасен рецидив

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:02 / 13.01.2009
615
Русенецът Страхил Ст.А., многократно осъждан за кражби и грабежи получи днес поредната си присъда от 4 години и половина затвор при първоначален строг режим затова, че ограбил възрастни хора в Девня през лятото на миналата година. 25 годишният мъж се възползва от привилегията на процедурата "съкратено съдебно следствие", за да получи от Варненския окръжен съд наказание под минимума, предвиден от закона, който за грабеж при условията на опасен рецидив е 5 години "лишаване от свобода".

Страхил започнал да търпи наказания за различни престъпления още като малолетен. Излязъл от затвора през април миналата година и 4 месеца по-късно отишъл в Девня. Без дом, без пари и без работа той възстановил много бързо престъпните си навици. Заговорил възрастна жена на улицата, измислил си лична история, за да спечели доверието й  и скоро се отзовал пред вратата на дома й, за да поиска вода. За младия мъж не било никакъв проблем да преодолее съпротивата на 82 годишната жена и на нейния съпруг. След заплахи за живота им той претършувал дома на старците и взел дрехите на внука им, мобилния му телефон и други вещи. Общата стойност на отнетото е 210 лв.

Присъдата на ВОС подлежи на въззивен контрол в 15 дневен срок.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).