Наказания за двама за престъпления против интелектуалната собственост

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:33 / 19.09.2011
913
За престъпление против интелектуалната собственост, Районният съд във Варна наложи наказание пробация на 38-годишната К. Атанасова. В продължение на 6 месеца по два пъти седмично тя следва да се регистрира по настоящ адрес и да се среща с пробационни служители. При проверка на 27 юли 2010 г. в стопанисван от нея магазин в курорт "Златни пясъци" е установено, че се излагат и предлагат за продажба спортни дрехи от марката "Адидас", без съгласието на притежателите на изключителното право за използване на търговската марка. Намерените в магазина на подсъдимата стоки (анцузи, суичъри и др.) са на обща стойност 12 380 лева. Според назначената експертиза за идентичност и сходство на марката - знаците, поставени върху тези спортни стоки, са до голяма степен сходни с оригиналната търговска марка, като е налице вероятност за объркване на потребителите.

38-годишната К. Атанасова е неосъждана досега. Съдът постанови веществените доказателства, предмет на престъплението, да бъдат отнети в полза на държавата и унищожени след влизане на присъдата в сила. В тежест на подсъдимия са и сторените по делото разноски. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

Също за престъпление против интелектуалната собственост, Районният съд постанови условно наказание за 36-годишния Д. Тодоров. След постигнато споразумение, съдът му наложи 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок, както и глоба от 100 лева. Подсъдимият призна, че на 9 август миналата година в търговски обект в курорт "Златни пясъци", стопанисван от него, са били открити предложени за продажба дрехи със знака "G-STAR", без разрешение от притежателя на регистрираната търговска марка. Намерените в магазина на Тодоров стоки, сходни с оригиналната марка, са на обща стойност 8461 лв.

Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага. Съдът определи веществените доказателства по делото да бъдат отнети в полза на държавата.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).