Наливат половин милион за кръпки в домa за стари хора "Гергана"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:03 / 26.07.2011
577
Ще бъдат отпуснати средства за най-належащите за ремонт неща в дома за стари хора "Гергана", който отчаяно се нуждае не само от аварийни кръпки, но изобщо от цялостно саниране. Това стана ясно на заседание на социалната комисия към местния парламент, на което съветниците разгледаха чисто информативно предложението на администрацията за актуализация на бюджета.

Ако бъде прието предложението, парите за социални заведения и услуги ще набъбнат с допълнителни 1,3 млн. лв. От тях половин милион ще отидат за дом "Гергана", където фирмата, която ще ремонтира, вече е избрана. По думите на директора на социалната дирекция обаче с тези средства ще се направят най-спешните неща, тъй като за цялостно саниране трябват повече пари.

Други 100 000 лв. ще отидат за еднократни помощи. В момента в администрацията са се натрупали близо 500 молби, които все още не са разгледани, тъй като парите на този етап са изчерпани. Още 52 000 лв. ще отидат за издръжка на 30-те нуждаещи се бездомни хора и семейства, настанени в СУПЦ, както и за някои ремонти в сградите, независимо че там се изляха през последните месеци милиони.

Източник: в. Народно дело

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).