Намалиха категориите в награда "Варна"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:15 / 26.02.2011
809
Драстично се намалява броят на категориите за награди "Варна" в сферата на образованието и културата, стана ясно на заседание на комисията по наука и образование вчера. Целта е да се повиши качеството на наградите, както и престижът им. В средното образование награди ще се раздават в 4, вместо в 14 категории, а преди няколко години те са били 21. При висшето образование вече няма да има деление между колективни и индивидуални. Паричните поощрения ще бъдат 4, вместо 8, както досега.

В областта на културата от 11 категориите за награда "Варна" ще останат около 4-5, каза председателят на ресорната комисия доц. Константин Трошев.

По предложение на съветника проф. Николай Джагаров съветът, оценяващ кандидатите, ще заседава към общината и ще бъде избиран от общинските съветници. Досега журито бе към Областната администрация, където се одобряваха наградените от университети и научни институти. Според съветниците с взетото решение журито да бъде към общината се премахва алогизмът държавната институция да присъжда наградите, а община да ги осигурява.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).