Намаляват престъпленията извършени от непълнолетни във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:31 / 10.03.2011
873
Анализа и отчета на Областна дирекция на МВР - Варна е положителен за 2010 година. Това заяви на пресконференция в града зам.-министъра Димитър Георгиев. По думите му такава е и оценката на министерството. Георгиев коментира, че основен приоритет е борбата срещу посегателствата и кражбите срещу имуществото, като по негово мнение обективни фактори влияят върху затрудненията в работата на тази област, като те са свързани преди всичко с миграцията към Варна.

Според зам.-министъра в последните години в града се е наблюдавал ръст в строителството и съответно много хора с големи финансови възможности са се преселили да живеят във Варна, а от там произтича и увеличението на кражбите и посегателствата. Освен това не винаги се регистрират на време кражбите, тъй като собствениците не винаги са в жилищата, които обикновено ползват през лятото. Във вилните зони край Варна затруднение в установяване на престъплението е факта, че не всички улици са номерирани, а са само парцелирани. Именно поради тази причина областната дирекция е очертала, като приоритет борбата с този вид престъпления.

През миналата година се е наблюдавала тенденция към намаляване на извършените престъпления от непълнолетни и малолетни лица. "За нас това е от много голямо значение, тъй като тези деца са бъдещето на България и превенцията е изведена на преден план", категоричен бе Георгиев, като отбеляза, че целта е още по-голямо намаление на престъпленията извършени от непълнолетни.

Освен това много добра е оценката на окръжната прокуратура във Варна, като няма досъдебни производства, които да са с изтекъл срок. Той добави, че като цяло криминогенната обстановка в страната е увеличена с около 5,9%, а за района на Варна се наблюдава ръст от 1,9%, което според зам.-министъра е нормално, защото се взима в предвид големината на областта. Разкриваемостта е около 50%. Над 30% са досъдебните производства, които са приключили с мнение за съд.

Източник: Радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).