Нараства броят на малчуганите във Варна с речеви проблеми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:45 / 18.10.2013
930
Все повече варненски деца страдат от комуникативни нарушения, съобщи директорът на Логопедичния център в морската столица Лилия Лазарова. През последните три години нараства броят на подрастващите в предучилищна възраст, които имат речеви проблеми. По-голям е и процентът на учениците с по-тежки патологии, обясни специалистът.

Често децата страдат от множество комуникативни нарушения, проявени вследствие на неврологични проблеми. Изследване от 2009-2010 година е показало, че причина за нарастването на броя на хлапетата с говорни дефекти е прекарано заболяване или общуването им с родителите, предаде Дарик.

На фона на голямата потребност от логопедична помощ за такава чакат 368 деца във Варна, които няма как да бъдат обхванати от специализирания център. Въпреки че годишната му издръжка е около 400 хил. лв, звеното е получило 300 хил. лв. от държавата и разчита на дофинансиране от общината. Тази година местната администрация е подпомогнала дейността на Логопедичния център с 83 хил. лв.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).