Нараства броят на заболелите от чревни инфекции

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:51 / 15.09.2012
1275
За периода 30 август - 13 септември, регистрираната в РЗИ-Варна остра заразна заболеваемост се движи в характерните за сезона граници. Спрямо предходния наблюдаван период е увеличена обаче заболеваемостта от чревни инфекции. Регистрирани са 139 срещу 98 чревни инфекции, съобщиха от РЗИ. Увеличението се свързва с по-дългия отчетен период поради празничните и почивни дни и е основно за сметка на регистрираните ентероколити с неуточнена етиология - 200 заболели лица, и регистрираните салмонелозни ентерити - 37 заболели. Най-голям е броят на заболелите във възрастовата група 0-4 г.

Регистрирани са 14 лица с диагноза вирусен хепатит, като преобладаващ е вирусен хепатит тип А. За сравнение през предходния период с остър вирусен хепатит са регистрирани 8 лица.

През посочения период здравни инспектори са извършили 109 проверки в училища в града и в региона във връзка с подготовката им за новата учебна година 2012/2013 г. Извършените проверки в кухненски блокове на детски и на социални заведения са 8. Не са констатирани нарушения и няма съставени актове, издадени заповеди и предписания.

Източник: в. "Черно море"


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).