Наркомани дебнат за грабеж на опасен мост във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:12 / 12.09.2011
1027
Опасен мост недалеч от новия пробив на бул. "Левски" с "Цар Освободител" стряска съня на жителите на квартала. Става дума за желязно мостче, което свързва новата пътна отсечка, водеща към Пожарната, със старата и тясна част на ул. "Струга", която остава от другата страна на канала. Съоръжението води от булеварда до ул. "Атанас Томов" и по него всеки ден минават стотици хора. Мостчето е желязно, но много старо вече, дрънчи ужасно и ламарините хлътват, като стъпиш на него, алармираха граждани.

Проверка установи, че старото желязно мостче, което съществува още отпреди пробива на бул. "Левски", наистина се люлее застрашително, когато на него стъпи по-тежък човек. Едно от четирите големи стоманени платна, по които минават пешеходците, е със счупени заварки и наистина вибрира сериозно. В едната си част пък парапетът се люлее и не може да бъде сигурна опора за възрастни хора с двигателни проблеми. В същото време именно това мостче е връзката между хората, които живеят в блоковете на "Струга", и магазин на голяма търговска верига от другата страна на канала.

"Тук и майки с колички минават по цял ден, дано не стане някоя беля. Вечер тази ламарина дрънчи много зловещо, тръпки да те побият. Освен това от страната на малката улица "Струга" е много тъмно", коментира възрастна жителка на района. Мъже пък разказват, че наоколо блуждаели квартални наркоманчета, които дори правели опити на няколко пъти да измъкват от самотни жени дамските им чанти.

В интерес на истината от страната на новата пътна отсечка е поставена двойна лампа, но пък от другата страна на канала наистина е тъмно и страшничко вечер. Хората се страхуват и поради факта, че носещите конструкции на моста, които са разположени върху камъни, може да са поддали и при работата върху новото пътно платно. Общината толкова добри неща направи тук напоследък, да вземе да стегне и този мост, докато не е станал някой сакатлък, коментират съкварталци.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).