Наркомани разбили паметника в "Чайка"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:51 / 07.04.2009
1094
В сборище на наркомани се е превърнал паметникът на българо-съветската дружба в квартал "Чайка", алармира служителка на почистващата фирма, обслужваща района. По думите й, през зимата в подножието на монумента се събирали по 30 - 40 души, които се друсали и нощували там. Те са разбили и желязната врата на входа на паметника и са върлували във всички помещения.

Специалисти от общината вече са огледали разрушенията от клошарите и наркоманите. Не е ясно колко ще струват ремонтите, тъй като количествено-стойностната сметка се изготвяла в момента. Според експертите обаче, след ремонта на паметника се предвижда да бъде изградена и стена за катерене, която да бъде ползвана от младежите в района.

Запознати сме, че паметникът се е превърнал в сборище на наркомани и именно затова сме предприели стъпки за облагородяването на прилежащите му площи, казаха от кметство "Приморски". След като районната администрация почисти около монумента, се предвижда фирмата, която отговаря за озеленяването на "Приморски", да отстрани избуялата растителност и да премахне част от старите храсти. Фирмата по чистота, отговаряща за района, пък ще бъде инструктирана от кметството да изпрати свои служители, които да са квалифицирани да събират опасните отпадъци, като спринцовки и турникети в паметника. Ще бъде поправено и осветлението, а на места ще бъде сложено и допълнително. За него няма да се разчита само на пари от бюджета. Тъй като цялата кампания по облагородяването е благотворителна, ще водим разговори с осветителни фирми, евентуално част от разходите да са за тяхна сметка, съобщиха още от "Приморски". Полицията пък ще бъде информирана да патрулира по-често в района на паметника. Ще вземем всички наобходими мерки, защото не може ние да чистим, а някои да правят поразии след нас, коментираха служители на "Приморски". От там се надяват, че след облагородяването, паметникът ще стане по-посещаван от гражданите и наркоманите няма да смеят да се събират там.

Източник: в. "Позвънете новини"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).