Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Наркомански партита тормозят пенсионери в кв. "Чайка"
Автор: Екип Varna24.bg 09:33 / 24.03.2011Коментари (0)1190
© Varna24.bg
Наркомански партита тормозят почти всяка вечер пенсионери в кв. "Чайка", жалват се граждани. Събиранията се провеждали в изоставена сграда до бл. 12. Живеещите в близост, основно възрастни хора, коментират, че много често от там се разнася шумотевица, която нарушава спокойствието им.

"Крясъци, викове, понякога дори и музика. И това през една-две вечери. Забелязваме нощно време разни хора да влизат и излизат от там, изглеждат неадекватни. Сигурно се дрогират и си устройват купони", разказва пенсионерката Пенка Тонева.

Преди да започнат наркоманските партита, в сградата пък живеело ромско семейство, покрай което постоянно се случвали пиянски свади. Шумът и тогава бил почти постоянен. Най-страшното от всичко обаче е вонята, която се разнася от помещенията, категорични са живеещите в близост.

"Използват сградата за тоалетна. И понеже живея точно срещу нея, ако вятърът не духа в подходящата посока, не мога да отворя нито прозорец, нито врата. Лятно време пък става страшно", жалва се една от потърпевшите Нанка Драгиева. Освен за наркомански купони сградата на бившето стрелбище очевидно се използва и за постоянно местожителство. Вътре има дюшеци, юргани и одеяла. В една от стаите на втория етаж пък има дрехи, очевидно годни за носене, както и масичка, върху която бяха оставени хляб, сол и свещи. На една от лавиците в стаята имаше вестник отпреди няколко дни и диск с музика.

Другите стаи от постройката очевидно се използват за тоалетна (макар че има обособено санитарно помещение в сградата), а някои са задръстени от камари боклуци. В мазето пък от месеци е налице авария с водопровода и постоянно тече вода, която бавно пълни помещението и подкопава основите на сградата.

Постройката на 2 етажа е била стрелбище и собственост на бившата ОСО (понастоящем "Войнтех" ЕООД), а по-късно е била превърната и в търговски център. Понастоящем обаче е безстопанствена.

Източник: в. Черно море








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: