Наръчник с добри практики за младежка политика бе разпространен във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
08:30
233
Наръчник за младите хора и младежките организации бе издаден и разпространен сред целевата група във Варна. Той е дело на сдружение "Младежки информационен доброволчески център“ по проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!" финансиран по дейност "Младежки проекти“ за 2024 г. на Община Варна.

В наръчника са залегнали теми по: младежка политика, ангажираност към социалните теми на заобикалящия ни свят, зравословен начин на живот, превенция на зависимости, агресия, асоциално поведение, толерантност, доброволчество, екологично възпитание (отношение към околната среда и заобикалящия ни свят), трупане на знания и умения, относно кръговата икономика, здравословен начин на живот и др.

По проекта "Ти можеш повече, отключи силата в себе си!", който се реализира през тази година от сдружение "Младежки информационен доброволчески център“ във Варна са реализирани дейности за насърчаване на неформалното обучение; насърчаване на ангажираността, участието и овластяването на младите хора; свързаност, толерантност и европейска принадлежност; насърчаване на здравословен и природощадящ начин на живот.

Смятаме, че участието, което младите хора във Варна взеха в проектните дейности, е стъпка към процеса на насърчаване на по-дълбокото им въвличане в общността, включително и в процеса на вземане на решения, обобщиха от сдружение МИДЦ в морския град, което реализира различни активности, повечето от които като неформално обучение, по "Младежки проекти“ за 2024 г. на Община Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Кметът на Варна: Дружеството "Градски транспорт" е на прага на фа...
Варненска таксиметрова компания трансформира индустрията и задава...
Десетки сигнали свързани с купуване на гласове във Варна само за ...
От утре: Ремонт на пътя между кв. "Аспарухово" и кв. "Галата", за...
Едва 3% варненци са гласували до този момент
Във Варна имотите са поскъпнали най-много за последните месеци


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).