Наш кораб спаси марокански рибар

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:41 / 31.08.2010
961
Екипажът на българския кораб "Свилен Русев" спаси от сигурна смърт бедстващ край Канарските острови марокански рибар, предаде испанската агенция ЕФЕ. Моряците от плаващия под роден флаг бълкер забелязали на 825 югоизточно от Гран Канария носеща се безконтролно по вълните очукана дървена лодка с двама души в нея.

Капитанът на родния съд променил курса и приближил към очевидно бедстващите. Моряците ни установили, че единият от рибарите е мъртъв, а другият бере душа - неадекватен, обезводнен и в състояние на хипотермия. Българите го качват на борда и уведомяват испанската брегова охрана. Оттам им нареждат да поемат към мавританското пристанище Нуадибу, на 600 км от Гран Канария, където вече ги чака военен хеликоптер "Суперпума".

Оттам вече животът на рибаря е вън от опасност благодарение на навременната намеса на българския екипаж. В информацията не се посочват имената нито на родните моряци, нито на мароканеца, за когото се знае само, че е на 35 г. и е прекарал без храна и вода около 20 дни в открито море. Той е бил забелязан от мостика на "Свилен Русев" в неделя, когато е организирана и светкавичната спасителна операция.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).