Нашенки налитат на бракове с чужденци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:24 / 19.04.2011
904
Всяка девета венчавка у нас е с чужденец, показа проучване. Дали заради любовта, или заради разместването на икономическите пластове, които пратиха доста нашенци да работят навън, се забелязва леко увеличаване на предпочитанията да се сключва брак с чужденец.

От началото на годината до края на март са сключени 184 граждански брака, 20 от тях са с чужденци, сочи статистиката. От 1666 сватби през 2010 година, 149 са с граждани на други държави. Ако бракът се сключи навън, той се предоставя на службите по гражданска регистрация и състояние в отделните общини на Варненска област, за да бъде признат и от официалните власти у нас. Най-често това са бракове с чужденци от Турция, Гърция, Испания и Италия.

В община Провадия от 49 граждански брака за 2010 г. 8 са с чужденци, като сред тях са съюзи с граждани на Алжир и Франция. Като цяло тенденцията е нашенки да се женят за по-възрастни чужденци, отчитат от обредните фирми във Варненско. Не са изключения и съюзи и с граждани на Русия, Чехия, Израел.

Източник: в. "Позвънете: ВестникЪт"


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).