Насърчават приемните семейства във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:25 / 19.07.2011
1175
Започва поредна кампания за обучение и назначаване на доброволни и професионални приемни семейства. До 18 месеца техният брой във Варна може да достигне 100. Това е целта на сдружение "Съучастие", което след сключване на споразумение за сътрудничество с общината ще продължи дейността си за осъществяването на социалната услуга за развитие на алтернативна семейна среда. Дейността е по Оперативната програма "Развитие на човешките ресурси", процедура "Приеми ме".

Съветниците от социалната комисия подкрепиха предложението на кмета Кирил Йорданов да се продължи съвместната програма със "Съучастие", което е основният доставчик на услугата в общината. До сега са обучени и се подпомагат 41 приемни семейства. Над 70 деца са изведени от институции и приети в семейства. Почти половината от тях вече са се върнали при биологичните си родители, при близки или са осиновени, каза председателят на "Съучастие" Илиян Ризов. От три години сдружението е приело като мисия увеличаването на броя на приемните родителите. Работим на терен и в базата ни с различни етноси. Сред приемните родители има и 12 ромски семейства. Предстои откриването на втори център на сдружението в кв."Аспарухово", допълни Ризов.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).