Наталия Димитрова: Необходимо е много време децата от Могилино да се възстановят

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
15:28 / 03.06.2010
19339
Две години не са достатъчни за рехабилитацията на децата от Могилино. Това каза Наталия Димитрова, специален педагог на дом „Надежда" в Русе. Димитрова, която от две години се занимава с децата от Могилино, заяви, че всички са виждали децата по телевизията и посрещането им в Русе е било съпътствано с притеснения от страна на педагозите.

Специалистът коментира, че началото децата са били много апатични и отпуснати, но в процеса на работата децата са започнали да се адаптират към новата обстановка. Все пак Димитрова бе категорична, че за да започнат децата да се възстановяват психически и физически е необходимо много време, тъй като голяма част от децата са на 13-14 и дори на 18 години, а през цялото време, в което са били в Могилино децата са стояли в едно много статично положение. „Представете си колко време ще бъде необходимо, за да се компенсира всичкото това време", допълни педагога от Русе. Според нея определена вина за състоянието на децата носи управлението на институцията, а не както се коментира, че виновни за това са служителите в дома в Могилино. Тя обясни, че ако имало контрол, който да напътства служителите в дома, за това как да работят нещата с децата щяха да са различни.

„Това е работа на директора, на домакина, който се занимава с храната и казвам всичко това защото съм в системата и знам, кой какво трябва да прави", категорична бе Димитрова. Специалистът от Русе ще остане до петък във Варна, но бе категорична, че колегите и във Варна ще да продължат делото и тъй като екипа в морския град е много борбен и ще направят всичко възможно за доброто на децата.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)

Още по темата (19):
20.07.2011 Общината уволни Националния център за социална рехабилитация
04.06.2010 Правим с европари още 8 къщички за сирачета
03.06.2010 Откриха официално новия дом на децата от Могилино
03.06.2010 Откриват дома за децата от Могилино
02.06.2010 Дрехи и играчки ще дари Асоциацията на българите по света на децата от
Могилино
26.05.2010 Настаняват във Варна деца от Могилино
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).