Нели Петрова откри изложба "Карай умно, спаси детски живот"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:13 / 25.11.2013
920
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "П.Р.Славейков":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
По инициатива на народния представител и председател на Гражданско сдружение "Карай умно, искам живот" Нели Петрова и с любезното съдействие на община Варна, в морската столица бе открита изложба с рисунки на тема "Карай умно, спаси детски живот". Всички творби в експозицията, открита в Младежкия дом на Варна, са дело на деца. В конкурса, организиран по повод Световния ден на загиналите при пътно-транспортни произшествия, участваха 170 ученици от пет варненски училища.

Депутатът Нели Петрова, която изгуби дъщеря си при жестока катастрофа на пешеходна пътека във Варна, сподели, че участието на подрастващите в подобен род прояви е много важно. "Убедена съм, че конкурсът е полезен за тях, защото в своите рисунки децата могат да видят по-ясно рисковите ситуации на пътя, да осъзнаят себе си като пешеходци с безопасно за живота им поведение на улицата. Доволна съм, че успях да ги амбицирам да участват в конкурса "Карай умно, спаси детски живот" и заедно да преживеем тази изключително важна за деца и родители тема", заяви Петрова.

Всички участници в конкурса получиха предметни и поощрителни награди от народния представител Нели Петрова. За най-талантливите автори имаше и грамоти, като първото място във възрастовата група на по-малките ученици от 1-ви до 4-ти клас бе за Божидара Иванова от СОУ "Найден Геров" и Дамян Георгиев от ОУ "П.Р. Славейков". В групата на по-големите от 5-ти до 8-ми клас грамотата отиде при Крис Николов от Националното училище по изкуствата "Добри Христов".

Гости на събитието бяха Лилия Христова, директор на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" и Петя Проданова - кмет на район "Приморски". От името на кмета на Варна Иван Портних, Лилия Христова поздрави народния представител Нели Петрова за добрата инициатива и личната й кауза да работи всеотдайно за безопасното движение на децата на Варна.

"Общината винаги ще подкрепя каузи, които пазят живота на децата и на всички граждани на нашия град", каза Христова. Тя подчерта, че израз на грижата на общинската администрация под ръководството на кмета Портних е разполагането в момента на 37 предпазни съоръжения по улиците на Варна.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).