Немски опит в управлението на съда ще усвояват варненски административни ръководители

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:22 / 17.09.2012
718
Двудневен семинар на тема "Организация и управление на съда" ще се проведе на 20 и 21 септември 2012 година в хотел "Фламинго Гранд" на курорта Албена. Обучението се организира в рамките на двустранното сътрудничество между Германската Фондация за международно правно сътрудничество и Варненския апелативен съд.

Ръководните екипи на 6-те окръжни съдилища, както и на повече от 20 районни съдилища от съдебния район ще усвояват немския опит при администриране работата на съда. Потвърдили са участието си и председателите на другите апелативни съдилища от страната- в София, Пловдив, В.Търново и Бургас. Съдиите ще могат да коментират утвърдени европейски стандарти за обучението и назначаването на магистрати, за вътрешната система за контрол, превенция на корупцията, както и актуалните за България въпроси за независимостта на съдиите и качеството на съдебната практика. Сред проблемите, които ще бъдат поставени на обсъждане с немските магистрати са опитът на европейските съдилища за отговорността на съдиите, наказателната и дисциплинарна отговорност на съдиите, както и взаимодействието им с медиите.

Благодарение на дългогодишното партньорство и взаимодействието на Апелативния съд Варна и Германската Фондация за международно правно сътрудничество, през последните години са осъществени повече от 10 обучения за български съдии в различни области на правораздаването и за усвояването на европейските стандарти. През лятото на тази година съдии от Варненския апелативен район гостуваха на своите колеги от Областния съд в Кьолн и посетиха Международния съд в Хага.

Лектори на семинара ще бъдат Кристиян Шмиц-Юстен - Вице президент на Областния съд Кьолн и Герд Нолден - водещ правителствен директор във Върховния провинциален съд Кьолн.

Семинарът ще бъде открит в 9,00 часа на 20 септември 2012 година от Председателя на Варненския апелативен съд Виолета Бояджиева и от Кремена Ерман - консултант към Германската Фондация за международно правно сътрудничество.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Историята на двореца в Балчик - любимото място на кралица Мария Е...
С три вида наркотици хванаха 39-годишен мъж да шофира из улиците ...
Проливни дъждове заливат Варна след броени часове
Фестивалът "Рицари в музея" във Варна приключва днес
Няколко сгради във Варна ще светнат в зелено на Европейския ден н...
Кметът на Варна: Знам, че това ще създаде известно неудобство и н...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).