Немски професор остана удивен от вкуса на изворната вода във Варненско

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
18:03 / 18.03.2011
4638
Вкусната изворна вода, която тече по чешмички във Варненска област, да започне да се бутилира и да се изнася за европейските страни. Това заяви във Варна Манфред Маус, почетен професор на ВСУ и управител на немска фирма. Той бе сред членовете на немската делегация от провинция Северен Рейн - Вестфалия. Чужденците бяха приети от областния управител на Варна Данчо Симеонов. Поводът за срещата бе възможността за бъдещи инвестиции в нови соларни инсталации в региона на Варна.

Манфред Маус бе категоричен, че в България извира прекрасна вода. Това е важен ресурс, който трябва да се използва. Той дори предложи строителството на няколко предприятия за бутилиране на течността. Така ще се осигурят и повече работни места. В тази сфера могат да бъдат заети българските студенти и да се осъществява обмен с чуждестранни. Освен предприятия немският професор подхвърли и предложението за откриване на Музеи на виното и водата, за да се привличат повече турсити.

До тези идея немецът стигнал, след като опитал водата от една чешма в Девня. "Беше прекрасно. Този ресурс задължително трябва да се използва", категоричен бе той. Немската делегация бе водена от проф. Хайнрих Нихавес, доктор хонорис кауза на ВСУ "Черноризец Храбър" и управител на Европейската академия за банки, икономика и управления - Дюрен. Той заяви, че Германия вече излиза от финансовата криза. Нихавес посъветва България да осъществи промените в съдебната система и да влезе в Шенген. Първо обаче страната ни трябвало да последва немския модел. По думите му очакванията са за 15 процента ръст на немските туристи през лятото.

Източник: в. Черно море

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Варна:
Ето къде във Варна няма да има ток днес
Ето къде във Варна утре няма да има ток
Синоптиците казаха какво ще бъде времето по морето утре
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).