Необичайно топлото време превърна прясната риба в деликатес

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:57 / 04.11.2023
1910
Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.

Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен.

"Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба на пазара в Бургас.

На рибната борса в морския град килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова, информира бТВ.

"Качествената риба е скъпа. Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачът Татяна Коева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Благомир Коцев: Варна посреща Коледа и Нова година с изцяло обнов...
Протест "Нито една повече" във Варна и още няколко града
Варненци настояват за велоалеи на Аспаруховия мост 
Национален конкурс "Морето": Наградиха млади дигитални артисти въ...
Слънчево ще бъде във Варна утре
И във Варна удължиха ваканцията на учениците


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).