Необичайно топлото време превърна прясната риба в деликатес
Необичайно топлото време по Черноморието превърна прясната риба в деликатес. За да компенсират липсата ѝ, търговци внасят паламуд от Турция.
Цената му средно е 18 лева за килограм. Има и български, но не е пресен.
"Разбира се по това, че е червен. Ако е тъмен – минало е време“, каза Алекси Стоев, който продава риба на пазара в Бургас.
На рибната борса в морския град килограм прясно уловен лефер се продава за 35 лева. Разнообразие от риба има, а цената се определя от улова, информира бТВ.
"Качествената риба е скъпа. Имаме и лефер на 20 лева, но той е замразен. Може да е малко по-скъпо, но си струва нашата риба, тя няма аналог просто по вкус“, обясни продавачът Татяна Коева.