"Непобедимите" плащат по 10 хил. лв на час за наш хеликоптер

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
14:22 / 26.08.2013
1001
Българските военноморски сили са дали под наем един от новите си транспортни хеликоптери "Пантер" за участие в снимките на суперпродукцията "Непобедимите 3", съобщава "Труд". На 16 август 2013 г. е сключен договор между "Ню Бояна Ех 3" ЕООД и Командването на ВМС за участието на един хеликоптер и екипаж от състава на ВМС в заснемането на сцени от филма. Той предвижда "Ню Бояна Ех 3" ЕООД да заплаща "над 9 900 лева за един летателен час на вертолета", заявиха от МО в отговор на "Труд". Тази сума е определена на базата на финансов анализ за необходимите разходи за участието на вертолета и екипажа. Заплащането се извършва след изготвяне на двустранен протокол за отработените часове, когато приключи снимачната дейност с участието на вертолета.

Още не е ясно за колко часа е наета техниката. В договора е посочено още, че фирмата заплаща на летище Варна летищните такси, разходите за предоставеното и изразходвано гориво от вертолета. Освен това "Ню Бояна Ех 3" поема и застраховка "Гражданска отговорност" и каско на вертолета и екипажа.

Хеликоптер "Пантер" е базиран във военноморска база "Чайка" във Варна. Там до вчера бяха заснети мащабни екшън сцени. Пристанището бе пълно със "сомалийски пирати". Преди дни в София пристигна и актьорът Харисън Форд, който ще се включи в снимките на екшъна, в който участват Силвестър Сталоун, Уесли Снайпс, Джейсън Стейтъм и Долф Лундгрен.

Скоро в България ще пристигнат и Арнолд Шварценегер, Антонио Бандерас и Мел Гибсън.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).