Непостроеното гробище във Виница отново скара ОбС

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
14:48 / 20.01.2011
679
Непостроеният гробищен парк във "Виница" отново предизвика остри дебати на вчерашната сесия. Въпреки че предложението, представено от председателя на архитектурната комисия Владимир Тонев, бе гласувано, част от съветниците възроптаха. Местният избраник Красимир Симов заяви, че е против избора на този терен, тъй като парцелът бил неподходящ. Той предложи теренът да се превърне в публична общинска собственост и да се управлява от "Обреди". ОбС обаче не го одобри, защото трябвало да има квалифицирано мнозинство и предложението да мине през комисията по собственост и стопанство. Въпреки това то бе подложено на гласуване, но не бе прието. "Може да се получи нещо, което да прилича на гробищен парк, но ще отнеме много време и пари", коментира съветникът Симов. Мнението му бе подкрепено и от колегата му Петър Липчев, който заяви, че в квартала има много пустеещи ниви, които могат да се превърнат в гробищен парк. Според него общината трябва в максимално кратки срокове да избере подходящ терен.
Председателят на архитектурната комисия Владимир Тонев информира съветниците, че според специалистите, които се занимават с изграждането на гробищния парк, в района не съществуват пустеещи ниви. В крайна сметка местният парламент реши да одобри плана за регулация и застрояване на гробищния парк в местността Кара тепе във "Виница". Те гласуваха да възложат на кмета на общината да проведе процедура за определяне на терени за гробищни паркове с цел дългосрочно решаване на проблема.

Източник: в. "Черно море"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Стартира кръводарителска кампания във Варна
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).