Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Неправителствени организации поискаха оставката на областния
Автор: Екип Varna24.bg 14:11 / 18.11.2013Коментари (0)1031
©
Няколко неправителствени организации във Варна поискаха оставката на областния управител Иван Великов заради "неговата некомпетентност, погазването на обществения интерес, погазването на законите и факта, че защитава интересите на хора, които са водени единствено от своята алчност, за сметка на Морската градина". Повод за недоволството на варненците стана изказване на Великов, че живеещите и работещите в "Салтанат" имат право на протест срещу забраната на кмета за движение на коли в Морската градина, съобащава Дарик.

"На 11.11.2013 г. нашият град най-сетне се сдоби с така желаните заповеди на кмета на Варна за ограничаване движението на автомобили в Морската градина, така както е по закон . За нас от ГС "Варна диша" това е огромен успех за гражданското общество. Той бе плод на продължила повече от година застъпническа кампания която се включиха хиляди граждани. Най-сетне тази кампания се увенча с успех, който е в полза на варненци. Те извоюваха още 400 дка от парковата територия, където ще могат спокойно да се разхождат на чист въздух без изгорели газове и без страх, че ще ги блъсне кола. Поради това, ние приветстваме тези заповеди и ги смятаме за много важна стъпка към спасяването на Морската градина и към възвръщане европейския облик на Варна.

Днес обаче сме свидетели на една срамна практика, която е несъвместима с ценностите на демокрацията. Група от собственици на завения в парка изведоха своя персонал под строй на протест пред Община Варна. С това те протестират пред въведените ограничения за движение на МПС в нашия парк. Така те искат по алеите на парка отново да летят автомобили, които да застрашават хората. Искат да погазват граждани и закони в името на личния си интерес, дори бихме казали алчност. Не можем по друг начин да характеризираме това безочливо, нагло деяние, освен като изнудване спрямо варненци. Категорично се възразяваме и срещу манипулативния подход в тази кампания собствениците на заведения да използват подчинените си служители", се казва в писмо на неправителствените организации.

Те настояват да се разгледат всички реституирани имоти, начина по който са върнати в реални граници, кои са се облагодетелствали от това и да се сезира Прокуратурата за извършените закононарушения, както и да се обследват построените в "Приморски парк" обекти.









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: