Нещо се случва в Международния дом на учените във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
15:57 / 19.06.2024
4349
Ситуацията с Международния дом на учените "Фредерик Жолио-Кюри“ в курорта Св. св. Константин и Елена във Варна бе тема на нарочна пресконференция, дадена днес от проф. Атанас Кирилов в качеството му на настоящ кредитор и бивш управител на търговското дружество, собственост на Съюза на учените в България.

По думите на проф. Кирилов уникалния по рода си международен дом има задължения от около 250 000 лева. Приходите идват само от наеми на търговски площи и хотелската част. Самият той, докато е бил управител, е дал лични средства, за да не се стига до запор на сметките, тъй като дружеството, което оперира Дома, е теглило кредит. До преди пандемията заради Ковид 19 се справихме, но след това приходите спаднаха, стана ясно от думите на проф. Кирилов, който даде пресконференция днес в пресклуба на БТА във Варна.

Той показа и сборник от 217 страници, с приходна и разходна част на дружеството. Твърди, че бил освободен като управител, заради несъгласието му за намаляване на наемите, заради което Международния дом на учените не е в цветущо финансово състояние.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Варна е предупредена! Оранжев код за валежи и гръмотевици утре
Над 12 тона капачки събраха само за няколко часа във Варна
"Аз вярвам и помагам" с поредна акция във Варна
Кметът на Варна Благомир Коцев се похвали
Началникът на бойния ни флот гостува в Албания
Осъдиха жена, държала цигари без бандерол за хиляди левове


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).