Неясноти около кметското място

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:56 / 17.05.2013
1326
Юристите на общината и тези на Общинския съвет са постигнали съгласие по отношение на казуса за временния кмет на Варна, съобщиха за Дарик от пресслужбата на местния парламент. От вчера, когато бе разпространено решението на Административния съд, те са били раздвоени в тълкуването му. Едните са твърдeли, че доц. Бозов незабавно трябва да се върне на поста, други пък - че това няма как да стане, докато тече обжалване на решението пред Касационния съд.

Причината за юридическото раздвоение е в следния текст от Административния съд:

Съдът намира за уместно да отбележи, че с тази отмяна на решението, с което е допуснато по реда на чл. 60, ал.1 от АПК предварително изпълнение на решение № 916-2/17/29.04.2013 г., съдебният акт подлежи на незабавно изпълнение от страна на Общински съвет Варна, независимо от последващи процесуални действия по касационното му обжалване.

Юристите на Общинския съвет вече са на същото мнение като колегите си от администрацията, а именно, че връщането на Бозов трябва да стане незабавно, но това не изключва обжалване пред Касационния съд.

Междувременно главният секретар на общината Михаил Куликов заяви пред Дарик, че иска становище и от двете страни, а ако то се разминава, че бъде поискано тълкувание от Административния съд. Едва тогава може да се премине към завръщането на доц. Бозов на длъжността временен кмет на Варна. Куликов се е консултирал с председателя на Административния съд Тинка Косева, според която трябвало да мине законният срок по обжалване на решението (7-дневен), преди доц. Бозов да бъде върнат.

След броени минути се очаква отстраненият вчера арх. Димитър Николов да даде изявление, а веднага след него брифинг ще даде и зам.-председателят на ОбС Владимир Тонев след консултация с Административния съд.


Виж коментарите (0)

Още по темата (263):
30.09.2013 И Върховният съд постанови: Кмет на Варна е Иван Портних
20.09.2013 Финализираха делото "Бозов – Портних" във ВАС
31.07.2013 Павлова: Новият кмет на Варна трябва да сформира силен екип, особено по отношение на европейските проекти
31.07.2013 Съдът отхвърли искането за касиране на кметските избори
30.07.2013 Бозов иска отвод на съдийката по делото за касиране на изборите за кмет
29.07.2013 Розалина Димитрова ще гради имиджа на Портних
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).