Незаконна дървена борса създава предпоставки за катастрофи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
11:44 / 09.10.2012
885
Търговци на дърва за огрев продават нерегламентирано твърдото гориво на Колелото под автогарата. За това алармира варненката Янка Димовски, която ни помоли да проверим дали дървопродавците имат разрешително за търговска дейност на това място. По нейни думи търговците системно замърсявали района и са го превърнали в тоалетна - твърдение, което репортерската ни проверка в понеделник не успя да потвърди.

На кръговото кръстовище са паркирани два камиона, пълни с дърва за огрев. Техните шофьори-продавачи, отказаха да бъдат снимани, но показаха документи за произход на дървесината. Тя се добива от дъбова гора в землището на община Долни чифлик. Един кубик върви за 65 лева (метрови дърва) и 70 лева (нарязани дърва).

Търговците чистосърдечно отговориха, че нямат разрешително да продават стоката си на Колелото. "Имаме разрешително за стоянката до бензиностанцията в "Аспарухово", признаха те и допълниха, че причината да нямат документ за търговска дейност на Колелото е тромавата администрация на голяма община, която системно ги бавела.

Районът на Колелото открай време е известен като дървопродавница. Паркираните на кръговото движение камиони затрудняват видимостта на шофьорите, които влизат в кръстовището от малките улички. За да се реши проблемът, инспекторите от общинската дирекция "Обществен ред" просто трябва да си свършат работата.

Източник: в. Народно дело


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Варна:
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...
Деца в нужда: Варненци организират акция за събиране на учебни по...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).