Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Никой не ще да става шеф на “Морска администрация”
Автор: Екип Varna24.bg 10:54 / 10.06.2009Коментари (0)1193
© Varna24.bg
Изпълнителна агенция "Морска администрация" - Варна, отново е без директор, след като никой не се яви на събеседването вчера. Първоначално за участие в конкурса документи са подали двама души, които в последствие са и допуснати до по-нататъшно участие. Това са кап. Христо Христов и Любомир Генов. Първият е бил дълго суперинтендант в Параходство "Български морски флот", а в последствие и в частни компании и имал добър опит в администрацията. Генов в момента е член на управителния съвет на държавното "Пристанище Варна" ЕАД. Преди това той бе по-известен с факта, че е братовчед на известните капитани Веселин и Гено Генови. През 2007 г. Любомир Генов се замеси в скандал при опита на фирмата "Престо ПР", на щерка му Поли Генова, да участва в обществената поръчка за почистване на варненския порт. Компанията е посочена като подизпълнител на оператора "Пристанище Варна", в момент, в който Генов бе член на управителния съвет.

Двамата е трябвало вчера да представят подробно концепцията си за развитието на местното подразделение на "Морска администрация", но така и не са изпратили доклади. Още при обявяването на конкурса коментарите сред специалистите бяха, че за мястото ще кандидатстват малко хора, защото малцина отговарят на всички поставени изисквания.

Шефът на изпълнителната агенция кап. Николай Апостолов заяви, че няма обяснение защо кандидатите са се отказали в последния момент. Той добави, че съвсем скоро ще се обяви нов конкурс. Според запознати, причина за оттеглянето на двамата мераклии вероятно е ниското заплащане, което се предлага за отговорния пост. Според обявените предварително условия за длъжността минимална основна месечна заплата е 574 лв.

По думите на кап. Христов, причината да не се яви на конкурса била лична. Той отказа даването на по-подробна информация, защото тя била конфиденциална. Генов отказа коментар пред "Позвънете", като мотивира нежеланието си да говори с факта, че вестникът изнесе информацията за роднинския опит за печелене на обществената поръчка за почистване.

До обявяването на конкурс за нов директор на ИА "Морска администрация" - Варна, се стигна, след като предишният - кап. Богдан Богданов, бе уволнен заради подозрения в корупция.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Първа лига сезон 2024/25
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: