Николай Василев отново на посещение във Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:17 / 26.06.2008
523
В рамките на месец юни, Николай Василев ще посети за втори път Варна - на 28 и 29-и. Министърът на държавната администрация и административната реформа, заедно с експерти от МДААР ще разяснят пред журналисти темите в дискусионния форум "Проблемите на законодателното уреждане на конфликтите на интереси в държавната администрация" и ще разговарят за другите дейности  на министерството.

Министъра ще изнесе и информация относно развитието по случая с нигерийския гражданин Уилям Партик и неговият проблем с придобиване на българско гражданство, с който се е заел лично Николай Василев.

Програмата на министър Василев ще продължи с откриване на дискусионен форум на тема „Проблемите на законодателното уреждане на конфликтите на интереси в държавната администрация" от във Фестивалния и конгресен център. Форумът се организира по проект „Ефективният контрол - залог за „умна", компетентна и професионална администрация", осъществяван с финансовата подкрепа на Оперативната програма „Административен капацитет". Във форума ще вземат участие още Даниела Лазарова, директор на дирекция „Инспекторат за държавната администрация в МДААР"; Диана Ковачева, изпълнителен директор на асоциацията „Прозрачност без граници"; Константин Паликарски от Обединение „СКК ТАИС ЕООД - Кон-Септ ЕООД" - изпълнител на дейността по определяне на измерители за конфликт на интереси при изпълнението на държавната служба.

По-късно в Девня министър Василев ще присъства на Деня на отворените врати в „Девня Цимент" АД, по време на който ще бъде направена и първата копка на нова линия за производство на клинкер и цимент.

В неделя министър Василев ще посети Народната астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник", където се провежда ХХХІV Национална конференция по астрономия. Той ще присъства на награждаването на победителите от образователен проект „Коперник и хелиоцентризма", както и на официалното закриване на форума. Министър Василев изрази голямото си задоволство от поканата да се включи в това събитие, тъй като има интереси в областта на астрономията, а като ученик на два пъти е участвал със собствени доклади в изданията на тази конференция през 1984 и през 1987 г.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Варна:
Нападения над хора и други животни: Тормоз и страх заради глутниц...
Какво ще бъде времето във Варна днес
БСП - Обединена левица регистрира листата си за вота във Варна
Варна отпразнува тържествено 116-та годишнина от обявяването на Н...
Йордан Цонев повежда листата на "ДПС-Ново начало" във Варна
Ядосани туристи пред "Аладжа манастир" заради "вход свободен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).