Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Нищят роднински сделки с имоти
Автор: Екип Varna24.bg 10:34 / 06.04.2009Коментари (0)1566
Сделки между роднини и други близки до семейство Патанови лица, оформени като фиктивни покупко-продажби, попадна в полезрението на комисията „Кушлев". Тя предяви своите претенции към д-р Никола Патанов на второ заседание във Варненския окръжен съд (ВОС). Собственикът на медицинския център "Венкор-Патанов" и на аптека и две негови подчинени бяха осъдени за продажба на високорискови наркотични вещества без лиценз. Съдът тогава наложи условна присъда и парична глоба за лекаря, както и за помощник-фармацевтите. Съдът постави въпроси към Никола Патанов във връзка с четири сделки с недвижими имоти, по които облагодетелствана в три от тях е съпругата на лекаря, а в четвъртата е самият той.

Становището на адвокатите на Патанов е, че сделките са извършени между роднини и близки до семейството лица, поради което по тях няма реални плащания. Спекулациите прикриват дарения, симулативни са и по тази причина по тях не са осъществявани реални плащания. Патанов отнесе 1-годишна условна присъда с 3-годишен изпитателен срок, а неговите две аптекарки Станка Ангелова и Десислава Александрова бяха признати за виновни. Те получиха 3-месечни присъди отново с 3-годишен изпитателен срок. Апелативният съд разгледа жалбите на осъдените. Втората правораздавателна инстанция ги отмени и наложи административно наказание - глоба от 500 лв. за д-р Патанов и по 100 лв. за двете аптекарки.

Комисията "Кушлев" има претенциите за имоти на стойност 1 354 564,80 лв., придобити от престъпна дейност. Предварителната проверка срещу шефа на ДКЦ „Венкор-Патанов" ЕООД е започнала през май миналата година. През юни в съдилищата във Варна и в Стара Загора са внесени искания за обезпечение, които бяха уважени. От комисията са събрани доказателства, че в периода 1 януари 1983 г. - 31 декември 2007 г. Никола Патанов е реализирал общо приходи в размер на 5787,06 минимални работни заплати за онова време. Извършените от него разходи за същия период са в размер на 6762,28 минимални работни заплати. Това означава отрицателна разлика от 975,22 заплати, парите за които не се знае откъде са дошли. Патанов не е разполагал със средства, които да му позволят да придобие имущество в такъв размер за посочения период.

Източник: в. "Позвънете новини"









Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Български тенис
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: