Номинират Гуцанов за кмет на Варна, той се колебае

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
10:52 / 13.05.2011
1953
Не мога да потвърдя, нито да отрека, че общински съветници са получавали подкупи, за да подкрепят сделката за Логопедичната градина. Това каза лидерът на БСП-Варна Борислав Гуцанов. Според него обаче не е нормално кмет трети мандат да вкарва предложение за смяна на статута на 10 дка в Морската градина, а председателят на местния парламент да не върне проекторешението.

"Той не е пощенска кутия. Докато аз оглавявах Общинския съвет, също имаше подобни искания, но ги отхвърлях", коментира Гуцанов, който заемаше поста преди операция "Медузи". Той приветства прокуратурата, че се е самосезирала от твърденията за давани и получавани подкупи при гласуването на сделката, и предупреди, че предложението може отново да бъде вкарано за гласуване в местния парламент.

Всички организации на БСП-Варна са номинирали Гуцанов за кандидат-кмет, но той още не е взел решение дали да участва на вътрешно партийните избори. Постът не бил негова болна амбиция. Гуцанов увери, че сам би се оттеглил, ако сред номинираните от БСП за кмет има личност, която покаже необходимите качества за този пост.

"Ако не бяхме направили сделките с автобусите, сега нямаше да има "Градски транспорт". Аз съм участвал само в една от тях за 1 млн. лв., а съм обвинен, че общината е била ощетена с 2 млн. евро", заяви по повод операция "Медузи" Гуцанов. По думите му, Европейският съд за правата на човека в Страсбург е изискал от българската държава обяснения за случая с ареста му. Семейството на Борислав Гуцанов подаде жалба в авторитетната институция срещу действията на полицията на 31 март 2010 година, когато лидерът на БСП във Варна беше арестуван. Миналия месец в доклада си по случая Български хелзинкски комитет заключи, че "Държавните органи - МВР и прокуратурата, са станали доброволно директни проводници на политическата целесъобразност, което не им е позволено от закона. Това е недопустимо в държава, която претендира да е съвременна и правова."

Източник: Дарик


Виж коментарите (0)

Още по темата (390):
18.12.2011 Станишев ще анализира резултатите от изборите във Варненско
09.12.2011 Потвърдиха решението на ОИК за избор на Атанас Кузев за кмет на Девня
05.12.2011 Потвърдиха решенията на ОИК-Провадия за избор на общински съветници
29.11.2011 Съдът потвърди решението на ОИК - Девня за избора на общински съветници
25.11.2011 Отхвърлиха жалбата срещу избора на общински съветници във Варна
22.11.2011 Потвърдиха решения за избор на кметове в Дългопол и Игнатиево
Още новини от Новини от Варна:
Бременната украинка, която бе нападната в центъра на Варна: Нищо ...
Спират движението в м-ст "Пчелина" заради довършителните работи п...
Жестоко убийство: Син уби баща си с мотика в Балчик
Млад мъж e открит мъртъв в Несебър
Катастрофа на пътя Варна - Бургас, има пострадал
След проливния дъжд във Варна: Силно наводнени улици, движението ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).